Зоран Петровски

КОЈ СУМ ЈАС? Историчар на уметноста, кустос и еден период директор на Музејот на современата уметност. Повеќегодишниот проекти меѓународен конкурс “Кале, културна тврдина“ (https://bit.ly/3E8UDH1; и https://bit.ly/2X9KCs6), и проектот“Ослободување на просторот“ што беше претставен на Биеналето во Венеција (https://bit.ly/38Xe2ML) се некои од моитепоследни професионални ангажмани што се однесуваат на архитектурата, јавните простори, урбаната култура иквалитетот на… Continue reading Зоран Петровски