Љубица Иваноска

КОЈА СУМ ЈАС? Пред се’ баба на 4 внуци, горда мајка на ќерка и син. Економист со 35 год.стаж во голема фирма, што своето работно и животно искуство би го применила, секако во позитивна насока, заедно и во соработка со своите сограѓани, градејќи едни похумани и поискрени човечки релации. ЗОШТО СЕ КАНДИДИРАМ СО ШАНСА ЗА… Continue reading Љубица Иваноска

Зоран Петровски

КОЈ СУМ ЈАС? Историчар на уметноста, кустос и еден период директор на Музејот на современата уметност. Повеќегодишниот проекти меѓународен конкурс “Кале, културна тврдина“ (https://bit.ly/3E8UDH1; и https://bit.ly/2X9KCs6), и проектот“Ослободување на просторот“ што беше претставен на Биеналето во Венеција (https://bit.ly/38Xe2ML) се некои од моитепоследни професионални ангажмани што се однесуваат на архитектурата, јавните простори, урбаната култура иквалитетот на… Continue reading Зоран Петровски

„Шанса за Центар“ ги собра потребните потписи

„Шанса за Центар“ го собра потребниот број потписи за да оди на избори. Тие ги доставија до Државната изборна комисија. Тие и официјално се учесници на престојните локални избори. Сметаат дека на изборите ќе покажат дека може различно од она што досега се гледало во скопски Центар. Потписите ги собраа три дена. „Шанса за Центар“… Continue reading „Шанса за Центар“ ги собра потребните потписи

Поднесена независната граѓанска листа „Шанса за Центар“

Граѓанската иницијативата „Шанса за Центар“ од утре ќе собира потписи за учество со независна граѓанска листа за општина Центар за претстојните локални избори. Платформата денеска ја претставија поранешната претседателка на Советот на Општина Центар Јана Белчева-Андреевска, која ја предводи листата и кандидатите за советници Дивна Пенчиќ и Јане Димески. „Шанса за Центар е граѓанска иницијатива… Continue reading Поднесена независната граѓанска листа „Шанса за Центар“